Egészséges bélflóra – minden, amit tudnod kell róla

egészséges bélflóra

Tudtátok, hogy a baktériumok nem mindig jelentenek rosszat? A bélben található baktériumok és egyéb mikroorganizmusok közösségét bélflórának nevezzük. Ezek jótékony baktériumok segítenek az egészséges bélflóra fenntartásában.

Azt már tudjuk, hogy az erős immunrendszer egyik legfontosabb alapfeltétele az ép bélflóra. Most nézzük meg, mit tehetünk az egészséges bélflóránk megtartásáért!

Az egészséges bélflóra szerepe a szervezetben

Azon kívül, hogy elengedhetetlen az erős immunrendszerhez, a bélflóra számos másik fontos szerepet tölt be szervezetünkben: segíti a tápanyagok megfelelő felszívódását, megakadályozza a vírusok bejutását a szervezetbe, és távol tartja a veszélyes anyagokat a bélrendszerből.

A sérült bélflóra hátterében számos betegség állhat. Főként a hasi fájdalom, étel-intolerancia, puffadás, székrekedés és hasmenésben jelzi, ha bélflóránk nem megfelelő állapotban van, de jelentkezhet depresszió, hangulatingadozás, migrén és menstruációs problémák is.

Mit tehetsz az ép bélflóráért?

  • Fogyassz minél több rostban gazdag élelmiszert!
  • Kerüld a finomított szénhidrátokat, az olajos ételeket, az alkoholt, és a dohányzást!
  • Figyelj a rendszeres mozgásra!
  • Pótold a vitaminbeviteled!
  • Erősítsd az immunrendszered, hogy minél kevesebb gyógyszerre és antibiotikumos kezelésre legyen szükséged!
  • Fogyassz probiotikus, élőflórás készítményeket!

Az egészséges bélflórát segítő kiegészítők

A jótékony mikroorganizmusok számának megfogyatkozása bélflóránk egyensúlyának felborulását okozhatja. Szerencsére ezt könnyen megelőzhetjük probiotikus, élőflórás készítmények fogyasztásával.

egészséges bélflórával. Általában a Lactobacillus, a Streptococcus és a Bifidobacterium csoportok tagjai, amik képesek túlélni a gyomor savas környezetét, így a vastagbélbe eljutva segítenek kialakítani és megtartani a bélflóra egyensúlyát.

A probiotikus italokban megtalálható hasznos mikroorganizmusok segítenek megakadályozni a betegségeket okozó baktériumok elszaporodását, erősítik az immunrendszert és szerepük van a fertőzések kialakulásának megakadályozásában.

Az Emóció 7.84 probiotikus, élőflórás italban három féle jótékony mikroorganizmus is található magas csíraszámban: Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, valamint Saccharomyces cerevisiae. Ráadásul a szilárd halmazállapotú étrendkiegészítőkkel szemben az Emóció 7.84 italában aktív – nem liofilizált – állapotban vannak jelen a jótékony mikroorganizmusok, aminek köszönhetően a szervezetbe kerülve azonnal ki tudják fejteni kedvező hatásukat.