Meggy

A meggy csonthéjas magvú gyümölcs, illetve a gyümölcsöt termő meggyfa (Prunus cerasus) rövidebb neve. A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger vidékén és Perzsiában. Sok magyar helységnév (pl. Megyaszó, Medgyesegyháza) jelzi korai ismertségét és elterjedtségét. Az egyik leghatékonyabb antioxidánsunk.

Savanyú íze nem kedvez a vírusoknak, vértisztító hatása van. A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk, különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akik emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására. A meggy leve az egyik legjobb ellenszer a meghűlés ellen. C-vitamin tartalma segít a betegségek elleni küzdelemben.

Cseresznye
Kékszőlő

Kékszőlő

A kékszőlő Magyarországon és a szőlőtermő vidékeken kedvelt szőlőfajta. Nem kényes, többnyire nem érzékeny betegségekre ezért könnyen termeszthető. Amennyiben jó minőséget szeretnénk elérni, akkor ásványi anyagokban gazdag, sovány gránittörmelékes területeken ültessük. Elviseli a meleget és a szárazságot. Érleléskor, a hosszú fahordós megoldás a legkedvezőbb.

Főbb fajtái: Zweigelt, Merlot, Pinot Noir, Kadarka, Kékfrankos, Cabernet Franc, Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Shiraz.

Egészségmegőrzés szempontjából is fontos szerepet játszik az ember életében. Kutatások igazolják, hogy szív- és érrendszeri, illetve daganatos betegségek elleni védőhatása állapítható meg a szőlőben lévő flavonoidoknak és rezveratrolnak. Gyorsító hatása van a káros koleszterin kiürítésénél, valamint a héjában levő antocianidin elősegíti a szervezetben levő vitaminok könnyebb beépülését.

Fekete ribizli

A fekete ribiszke vagy fekete ribizli (Ribes nigrum) a ribiszkefélék (Grossulariaceae) családjába tartozó növényfaj. A vörös ribiszkénél a kiegyenlítettebb hőmérsékletű északabbi részekről származik, Nagy-Britanniától Közép-Szibériáig honos. Magyarországon a Szigetközben és a Hanságban találhatók védett populációi, valamint a Gödöllői-dombság területén él.

A bogyós gyümölcsök közül a fekete ribizli C-vitamin-tartalma a legnagyobb, de friss fogyasztásra jellegzetesen erős íz- és zamatanyaga kevésbé teszi kedveltté. Szörpnek, bornak feldolgozva sokak által kedvelt, immunerősítő védőital. Fogyasztása kifejezetten ajánlott. Gyümölcsét gyógynövény szavunk mintájára joggal nevezhetnénk gyógygyümölcsnek. Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövény-leírásait tanulmányozva.

Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban. Különösen sok antocianidin, flavonoid, polifenol van benne.

Fekete ribizli

Egészségmegőrzés

Magas vitamin-, ásványi anyag- és rosttartalmuk mellett a gyümölcsök úgynevezett fitonutrienseket is tartalmaznak, amelyek természetes formájukban képesek támogatni szervezetünk optimális működését és egészségünk megőrzését. Az Emóció7.84 gyártásához felhasznált piros, kék és lila színben pompázó gyümölcsök flavonoid, antocianidin vegyületeket tartalmaznak, amelyek erőteljes antioxidánsok, kiemelt szerepük van a szervezet öregedésének lassításában, a káros behatások elleni védekezésben, az érfalak áteresztőképességének csökkentésében, valamint a vitaminok és ásványi anyagok jobb beépülésében.

Jótékony mikroorganizmusok

Az Emóció 7.84 élőflórás ital rendkívül gazdag összetételű mikroorganizmusaival (Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, Saccharomyces cerevisiae) kíméletesen támogatja a bélflóra egyensúlyának helyreállítását és az anyagcsere folyamatokat. Összetevői között több milliárd jótékony hatású gyomorsav-ellenálló mikroorganizmus található, magas csíraszámban, ezen kívül 100%-ban természetes, antioxidáns hatású meggy,- kékszőlő,- feketeribizli gyümölcskivonatokat tartalmaz.

Próbáld ki Te is!