Effektív Mikroorganizmusok rendszer,
azaz rend szer.
Az EM technológiát a józan megfigyelés tudományos szempontok szerinti elemzése hozta létre Japánban. A túlnépesedett országban a rizs évről évre önmaga utáni termesztése (monokultúra) során figyelték meg az ottani termelők, hogy az évek során nemcsak a termés mennyisége csökkent, de minősége is egyre romlott.
Ennek javítására használták talajoltóként az erdőkből a rizsföldekre szórt természetesen komposztálódott termékeny humuszréteget. Innen indult el a japán egyetemeken keresztül most már tudományosan előkészített útján a hatékony mikroorganizmusok (EM) útja az Ember és a Természet közös szolgálatára.
Válogatott mikroorganizmusok
Úgy válogatták össze a fotószintetizáló és tejsav baktériumok, a sugár- és moszatgombák asztalközösségét, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt létező élőlények (növények, állatok és az ember) létezését segítsék, kiegészítsék.Az egyoldalú, sokszor nem természetes eredetű anyagok tápanyagként, táplálékként, kozmetikumként, stb. való használata nemcsak eltávolította az embert és az általa alakított környezetét a természetestől, hanem olyan változásokat idézett elő a környezetben és az élő szervezetben is, amelyek kedvezőtlen folyamatokat indikáltak azok között. A vegyi anyagok a talajban, a vízben és az élőlényekben egyaránt a savas pH felé tolták a közeg kémhatását, mely egyértelműen a gombásodásnak és a fertőző (patogén) baktériumok felszaporodásának kedvezett.Így van ez a növény és talaj közötti kapcsolatban, az élő szervezetek sejtjeiben, szöveti állományában, de hogy közérthetőbb legyen az emberi bőr felszínén is. A kedvezőtlen változásokat újabb és újabb beavatkozásokkal, kezelésekkel próbáljuk kiküszöbölni, ahelyett, hogy rendszerben gondolkodva más összefüggésrendszer alapján a rendet állítanánk helyre.
Mit tud az EM technológia és az abban lévő, ökológiai harmóniát képező baktériumok, gombák közössége?
Röviden: rendet teremteni. Ha bővebben kívánjuk szemléltetni, akkor ki kell emelnünk a következőket:
- a pufferhatás révén emeli a közeg (élő és élettelen, illetve ezek együttélésének tere) kémhatását
- ezzel kiszorítja a közegből a kórokozó gomba- és baktériumfajokat, azok számára nem teremt életükhöz alkalmas feltételt
- a több mikróba faj együtt dolgozik, egymásnak „szolgáltat”, az erjesztő és rothasztó folyamatokból az antioxidáns anyagokat termelő, az egészséget egyenletes szinten biztosító folyamatokat tart karban
- javítja a tápanyag -szerves és szervetlen- hatékony beépülését, a salakanyagok rendben történő kiürülését
- olyan aminosavakat termelnek, amelyeket csak ők tudnak magasabb rendű élőlények számára biztosítani, azaz esszenciálisak
- összhangot teremtenek az élő szervezet és az élettelen világ között, és az élőlényen belül is
Ezekkel az anyagokkal együtt lehet élni, hiszen valamennyi itt van környezetünkben és bennünk egyaránt.
Gondolták volna, hogy egy emberben mintegy 4-6 kg tömegű önálló életet élő, de az emberrel együtt dolgozó mikróba tömeg él? Pedig nélkülük nem léteznénk, többek között ők biztosítják biztonságunkat, s ezzel a harmonikus működésünket. Önfenntartóak, csupán okos közreműködésünket igénylik. Ésszerűtlen életmóddal, nem megfelelő táplálkozással nem kiirtani, hanem a szervezetbe, szervezetre visszajuttatva használni kell őket a rend helyreállításában. Ebben segít a humán fogyasztásra kifejlesztett Emóció 7.84 étrend-kiegészítő fermentált készítményünk.
Az EM egy rendszer
- növénytermesztésben,
- állattenyésztésben,
- a természet és a környezet védelmében, helyreállításában,
- a környezetünk tisztán tartásában
- vizeink tisztításában egyaránt
- az emberi szervezet bélfórájának helyreállításában az Emóció 7.84
Az EM az élet megújításának a rendszere!
Cégünk és küldetésünk története, az élet megújításának rendszerében
2004-ben kaptam egy üveg EM-et ajándékba egy ausztriai ismerősömtől. Kíváncsivá tett vajon mi is ez valójában és mire használható, ugyanis mindig is foglalkoztatott környezetünk védelme és a környezettudatos gondolkodás. Később egy japán kutatócsoport által írt és kiadott könyv került a kezembe, melynek címe: „Forradalom a Föld megmentéséért”. Az ott leírtak mélyen elgondolkodtattak. Úgy éreztem, ha ennek csak a fele igaz, akkor én ezzel szeretnék foglalkozni. Ezért kiutaztam Japánba, ahol egy EM Konferencián vehettem részt Okinawában. Meggyőződhettem a könyvben leírtak hitelességéről.
Hazaérkezésem után, 2005 áprilisában megalapítottam az EM-Technology Hungary Kft.-t, amely az EM technológián alapuló emBIO termékcsalád gyártásával, fejlesztésével és értékesítésével foglalkozik.
Mivel a mikrobiológia nem az én szakterületem, igyekszem a kapcsolódó tudományok legjobb szakembereit az ügy köré csoportosítani. Az emBIO teljes körű engedélyeztetését és „kibontását” Dr. Lánszki Imre ökológus végezte. Budakalászon létrehoztunk egy fermentáló üzemet, ahol a HACCP minőségbiztosítási rendszernek megfelelő körülmények között állítjuk elő termékeinket.
Küldetésünknek érezzük az emberi társadalom és a természet között felborult egyensúly helyreállítását. Célunk elősegíteni azokat a természetes folyamatokat, amelyek valamennyi élő szervezet számára egy egészségesebb élet felé mutatnak. Hisszük, hogy az EM technológia és az emBIO használata az ehhez vezető utat képviseli. Ezen meggyőződésünket számos hazai és külföldi kísérlet, tapasztalat támasztja alá.
Mindenkinek, aki a cégnél dolgozik, kiváltság a számára. Sokkal több, mint egy munkahely. Legfőbb feladatom, hogy ezt az ügyet megfelelő mederben tartsam. Nem szabad hagyni, hogy az üzleti érdekek szétszedjék vagy elferdítsék a lényegét.Fontos a profit termelése, hisz abból tudunk majd tovább építkezni, kutatni, fejleszteni, de semmilyen, a célt szolgáló döntést nem befolyásolhat az anyagi érdek. Nagyon fontos, hogy a nehéz helyzetekben is ki kell tartani.
A terjesztést illetően, gyors terjedést támogató marketing elemet nem használunk. A honlapon keresztül is igyekszünk minden tájékoztatást megadni az érdeklődők számára, de természetesen kollégáink is felvilágosítást nyújtanak mindenki számára az őket érdeklő kérdésekben személyesen vagy a honlapunkon megtalálható elérhetőségek bármelyikén. Az érdeklődők számára – előzetes meghívás alapján – előadást is tartunk. Bárkinek, aki hasonlóképpen gondolkozik, lehetősége van arra, hogy csatlakozzon munkánkhoz.
A konkurencia fogalmát nem ismerem el. Ugyanis, aki nagyon hasonló dologgal foglalkozik, és ugyanezt az eszmét vallja, azokkal útjaink előbb-utóbb összefutnak, és a társainkká válnak. Amennyiben ugyanezt csinálják, de kizárólag profit alapon, az pedig azért nem konkurencia, mert más a célja. Ha mégis valaki azt mondja, hogy van konkurencia, róluk rosszat nem gondolunk és mondunk, ellenük nem teszünk, és legfőképpen tiszteletben tartjuk őket.
A további kutatások és technológiai fejlesztéseken kívül, a célunk, hogy az oktatás különböző szintjén beépítésre kerüljünk.Céljaink eléréséhez óriási munkára és kitartásra van szükség, de hiszem, hogy egyszer elérjük. Hogy mikor, azt csak a Jóisten tudja, de hogy ez a legjobb időben fog történni, abban biztos vagyok.