Miért egészségesek a bogyós gyümölcsök

bogyós gyümölcsök

Ha nyár, akkor bogyós gyümölcsök miden mennyiségben! Azon kívül, hogy finomak és remek dekorációs elemek desszertekhez, nagyon egészségesek is. Nem véletlen, hogy az Emóció 7.84 italában több bogyós gyümölcskivonat is megtalálható.

Összegyűjtöttük a bogyós gyümölcsök egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait, így ha eddig hanyagoltad volna őket, reméljük mostantól Te is többet fogyasztasz belőlük.

Magas az antioxidáns tartalmúk

A bogyós gyümölcsök magas antioxidáns tartalma adja jellegzetes élénk színűket és egyik pozitív hatásukat: megvédik a szervezetet a káros szabad gyökök kialakulásától, amik a komoly betegségek mellett a ráncok kialakulásáért is felelősek. Így tehát nem csak az egészségünket, de a szépségünket is védik.

Az Emóció 7.84 élőflórás itala három magas antioxidáns tartalmú bogyós gyümölcsöt is tartalmaz: a meggy savassága serkentően hat az emésztésre, a kékszőlő segít kiüríteni a káros koleszterint, míg a fekete ribizli a legnagyobb C-vitamin tartalommal rendelkezik.

Erősítik az immunrendszert

A bogyós gyümölcsök méltán a gyümölcsök királyai, hiszen a legtöbb vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmazzák. Erről árulkodik színük is, ugyanis a sötét színű növényeknek mindig magas a vitamintartalmúk, ezért erősítik az immunrendszert és támogatják a szervezet védekezőképességét.

Elkaptál egy nyári náthát? Akkor irány a piac, hogy beszerezd az aktuálisan kapható bogyós gyümölcsöket. A piros bogyós gyümölcsöket kiváló vírusölőként is emlegetik, így rendszeres fogyasztásukkal legközelebb jó eséllyel megúszhatsz egy nem kívánt lebetegedést.

Kiválóan beilleszthetőek diétába

A gyümölcs a mindennapi táplálkozás elengedhetetlen része, hiszen nem csak vitaminokkal látja el szervezetünket, de tisztítja is a testet. Azonban számos gyümölcsnek magas a fruktóz tartalma, így diétázók számára nem mindig a legideálisabb választás. Kivéve a bogyós gyümölcs!

Nem véletlen, hogy a diétázók körében ilyen népszerűek, ugyanis kiválóan beilleszthetőek a legtöbb fogyókúrás étrendbe. Tele vannak polifenollal, ami elősegíti a fogyást és megakadályozza az új zsírréteg képződését. Ráadásul meglepően alacsony kalóriatartalmúknak köszönhetően, a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják és enyhíthetik velük az édesség iránti vágyukat.

Legfőbb flavonoid források

A bogyós gyümölcsök a legjelentősebb flavonoid források. És hogy mik is a flavonoidok?

Elsősorban a növényekben előforduló vegyületek, amik fő feladata, hogy megvédjék a növényeket az UV sugárzás ellen, és kialakítsák színüket, ízüket és illatukat. A flavonoidok fontos szerepet játszanak egészségünk megőrzésében is: magas antioxidáns tartalmúak, valamint rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, antiallergén, antivirális és antibakteriális hatásuk van.

Magas flavonoidtartalmúknak köszönhetően tehát a bogyós gyümölcsök csökkenthetik a szív-, érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kockázatát, ezért mindenképpen javasolt fogyasztásuk.